Januari 2019

Sporters van de maand - 2019 - Januari 2019

Graag stellen we Jessica Derks voor als de allereerste, ‘Dirk Kuyt Foundation Sporter van de maand’. Elke maand ondersteunen we een individuele sporter bij de aanschaf van materiaal voor zijn/haar sport. Jessica is een fanatieke en positieve doorzetter en werd door ons uitgekozen als ‘Sporter van de maand januari’.

Na een ski-ongeluk en vele operaties is Jessica rolstoelafhankelijk. Sport is voor haar altijd al heel belangrijk geweest. Ze tennist graag en is actief voor haar rolstoeltennisvereniging. Daarnaast zet ze zich met hart en ziel in voor kinderen met een beperking. Ze doet dat vanuit de gedachte waar het bij de Dirk Kuyt Foundation ook om draait: iedereen moet kunnen sporten.

Nieuwe uitdagingen gaat ze nog steeds graag aan. In juni gaat ze met het Helioheroes-team de Kaunertaler Gletscher op! Een klim van liefst 863 meter, die zich uitstrekt over een route van 20 kilometer! De Dirk Kuyt Foundation leverde een financiële bijdrage aan de handbike waarmee ze deze enorme uitdaging aangaat. Jessica, veel succes bij de HandbikeBattle!