Sporters van de maand - 2019

Sporters van de maand - 2019

Dirk Kuyt Foundation Sporter van de maand december is de 35-jarige Chris de Wit. Trots en blij denkt hij terug aan 13 juni 2019, de dag dat hij met zijn team ‘Rijndam Racers’ de HandbikeBattle won. Deze sportieve handbikewedstrijd tussen teams van revalidatiecentra vindt jaarlijks plaats op de Kaunertaler Gletscher in Oostenrijk.

Chris belandde in revalidatiecentrum Rijndam na het motorongeluk wat hem in 2015 overkwam. Hij leerde daar opnieuw lopen met een prothese. Inmiddels werkt hij een aantal dagen in de week als maaimachinist bij een hoveniersbedrijf en zorgt hij met veel liefde voor zijn twee honden. 

Gezond leven is belangrijk voor Chris. Fitness en handbiken staan daarbij hoog genoteerd. De Dirk Kuyt Foundation hielp hem financieel bij de aanschaf van een nieuwe handbike. Hij hoopt in juni 2020 weer aan de start te staan bij de HandbikeBattle. Veel succes met de voorbereidingen, Chris!

Paracycling is de sport van de 22-jarige Sporter van de maand november Aniek van den Aarssen. Door een zuurstoftekort tijdens haar geboorte heeft zij cerebrale parese. Als kind deed zij aan voetbal, hockey en judo.

Paracycling geeft haar een groot gevoel van vrijheid. Zij deed mee aan de Paralympische Talentdag in 2018. Daarna zijn het plezier en de prestaties alleen maar verder toegenomen. Kort geleden werd zij Nederlands Kampioen Tijdrijden en Nederlands Kampioen op de weg. Om nog beter te worden, traint en studeert ze op Sportcentrum Papendal. Hopelijk wordt haar droom werkelijkheid: deelnemen aan de Paralympische Spelen in 2024.

Haar wielrenfiets werd beschikbaar gesteld door de Dirk Kuyt Foundation. Aniek, veel plezier en succes!

Sporter van de maand oktober is Geert Schipper. Hij knokt ervoor om tot de beste van de wereld te horen als het gaat om triatlon en handbiken. In september veroverde Geert een prachtige tweede plaats op het WK Paratriathlon. 

Als gevolg van een vliegtuigongeluk in 2004 heeft hij een incomplete dwarslaesie. Sporten is voor hem steeds belangrijker geworden. Momenteel bestaat zijn leven voor een groot deel uit training: o.a. krachttraining, zwemmen, handbiken en wheelen in zijn racerolstoel.

Sinds Geert een beperking heeft, valt het hem op dat er weinig uitdagende sportieve mogelijkheden zijn voor mensen met een beperking. Een aantal jaren geleden richtte zijn eigen stichting op om daar verandering in te brengen: Sport is Leven.

Deze energieke sportman is getrouwd en trotse vader van drie dochters. Hij ontving van de Dirk Kuyt Foundation een bijdrage voor zijn handbike. Geert, veel succes en mooie sportmomenten gewenst!

Door haar positieve instelling en grenzeloze doorzettingsvermogen doet Annemarijn van Dalen sinds kort waar ze altijd al van droomde: sporten om een zo hoog mogelijk niveau te bereiken. In oktober 2018 is ze begonnen als paratafeltennisser. Al snel werd haar talent opgemerkt. 

Als gevolg van het zeer zeldzame syndroom van Wildervanck heeft ze een dubbele scoliose, een nekvergroeiing, een oog- en een gehoorafwijking. Ondanks haar beperkingen gaat deze vrolijke 19-jarige graag op zoek naar nieuwe doelen en uitdagingen. Ze heeft net haar VWO-diploma gehaald en neemt nu een tussenjaar om veel te kunnen trainen. Daarnaast loopt ze stage op de redactie van een omroep in Hilversum. 

Annemarijn is Sporter van de maand september en kreeg van de Dirk Kuyt Foundation o.a. een tafeltennistafel en een tafeltennisrobot. We wensen haar veel plezier en succes op weg naar de top!

Sporter van de maand augustus is pas 12 jaar, vrolijk, heeft humor, een sterke eigen wil en is de jongste uit een gezin van 4 kinderen: Suus Halkes. Ze zit in een rolstoel. Door zeer ernstig meervoudige beperkingen is bewegen voor haar niet vanzelfsprekend.

Sinds begin dit jaar gaat Suus naar haar nieuwe kinderdagcentrum AandachtsLab, wat is opgezet door haar moeder. Bewegen staat daar centraal en is wat Suus heel graag doet. Bovendien is het goed voor haar gezondheid en ontwikkeling. Ze zwemt en rijdt graag paard.

De Dirk Kuyt Foundation leverde een financiële bijdrage aan haar nieuwe dynamische loophulp. Suus voelt zich in deze ‘Zoefzoef’ vrij en maakt heel veel blije meters!

Suus, veel plezier en racen maar!

Sporter van de maand juli is Aniek Vollenbroek: een positieve, slimme en vrolijke sportliefhebber uit Hengelo. Een aantal maanden geleden maakte ze kennis met Frame Running. Ze was al een tijdje op zoek naar een geschikte sport. Door haar aandoening (cerebellaire ataxie) wordt lopen steeds lastiger voor haar. Frame Running bleek de sport die goed bij haar past en waar ze veel plezier aan beleeft.

Haar aandoening weerhoudt Aniek er niet van om, naast sporten, een actief leven te leiden. Na een HBO- én masteropleiding werkt zij als Quality Control Officer bij een hightechbedrijf.

Deze 26-jarige Sporter van de maand mocht onlangs haar nieuwe, door de Dirk Kuyt Foundation aangeschafte, framerunner in ontvangst nemen. Aniek, veel plezier gewenst!

De Sporter van de maand juni is Inge van Teeffelen. Al sinds haar 8e speelt ze met veel plezier boccia. Dat is een Paralympische miksport en lijkt op jeu de boules. De vereniging waar ze speelt (in Gelderland) is 12,5 jaar geleden opgezet door haar familie. Ze traint één keer per week en speelt in competitieverband.

Inge is 26 jaar, geboren met Spina Bifida en hydrocephalus en daardoor 100 % rolstoel gebonden. In het dagelijks leven is zij administratief medewerkster. Tot haar grote vreugde wordt ze binnenkort vergezeld door Senna, die op dit moment in opleiding is voor hulphond. 

Om haar sport goed te kunnen blijven beoefenen, heeft Inge een nieuwe sportrolstoel nodig. Dirk Kuyt Foundation hielp haar financieel bij de aanschaf. Inge, veel sportplezier gewenst! 

Dit is Diana Jansen, Sporter van de maand mei. Ze is getrouwd en moeder van een zoon en een dochter. Haar wens is om in 2020, het jaar waarin ze 50 jaar zal worden, in haar sportrolstoel de eindstreep van de halve marathon van Berlijn te halen.

Sinds 2007 heeft zij een aandoening die er voor zorgt dat er iets mis gaat met de signalen van haar hersenen naar delen van haar lichaam, met name haar benen. Het (rollend) meedoen aan hardloopwedstrijden geeft haar veel voldoening en gevoel van vrijheid. De wekelijkse trainingen houden haar fit en zijn daarnaast ook nog heel gezellig.

Zij kon rekenen op de steun van de Dirk Kuyt Foundation bij de aanschaf van haar nieuwe sportrolstoel. Diana, we wensen je veel sportieve, mooie en succesvolle kilometers!

Elke Lale van Achterberg is 19 jaar. Sport maakt haar blij. Rolstoelschermen is haar passie.

Ze was 11 toen ze door een ongelukkige koprol ernstig geblesseerd raakte aan haar been en in een rolstoel terecht kwam. Na moeilijke jaren van veel pijn besloot ze om haar been te laten amputeren. Tegen de verwachting van artsen in, liet Elke zien dat zij weer van alles kon: lopen, fietsen, zwemmen, rennen, schaatsen, zelfs trampoline springen en skateboarden.

Haar opleiding in de modewereld heeft ze op een laag pitje kunnen zetten om zich de komende tijd volledig te kunnen richten op haar doel: zich plaatsen voor de Paralympische Spelen in 2020. Dat ze goed op weg is, heeft ze onlangs laten zien op het Wereldkampioenschap U23: ze won daar twee keer zilver!

De Dirk Kuyt Foundation benoemde haar tot Sporter van de maand april en stelde nieuwe materialen beschikbaar voor het rolstoelschermen. Elke, we wensen je veel succes en plezier!

Chantal van Dijk is de Dirk Kuyt Foundation Sporter van de maand maart. Ze traint fanatiek bij haar atletiekvereniging om in september met haar framerunner mee te doen met de CZ Tilburg Ten Miles.

Chantal werkt als medewerker WMO bij gemeente Tilburg. Ze is sinds haar 12e volledig rolstoelafhankelijk. Ze is te vroeg geboren en had een zuurstofgebrek bij haar geboorte. Als gevolg hiervan heeft ze Cerebrale Parese. Sporten is belangrijk voor Chantal. Het bezorgt haar niet alleen veel plezier en gezelligheid, maar het is ook goed voor haar conditie en heeft een positieve invloed op haar lichamelijke klachten.

Ze is superblij met haar nieuwe framerunner, waar de Dirk Kuyt Foundation een financiële bijdrage voor leverde. Chantal, veel plezier en succes ermee!

De ‘Dirk Kuyt Foundation Sporter van de maand’ is Maaike Bennink. Ze is de eerste slechtziende wedstrijd slalom skiester in Nederland met Paralympische ambitie. Tijdens de afdaling ziet zij vrijwel niets en dus is haar buddy, die voor haar skiet en haar aanwijzingen geeft via een microfoon, onmisbaar.

Maaike is sinds 2006 slechtziend en begon pas vijf jaar geleden met skiën. Nu staat ze 14e op de wereldranglijst. Haar sportdoel: meedoen aan de Paralympische Spelen 2022 in Peking! Naast dat ze zelf enorm van sport houdt, hoopt ze mensen te laten zien dat er nog veel mogelijkheden zijn ondanks een (visuele) beperking.

Deze energieke en ambitieuze Sporter van de maand februari heeft van de Dirk Kuyt Foundation een bijdrage ontvangen voor de aanschaf van skimateriaal.

Maaike, we wensen je veel succes met het afronden van je studie, met je eigen bedrijf én met skiën: we hopen van harte dat jouw Paralympische droom uit zal komen!

Graag stellen we Jessica Derks voor als de allereerste, ‘Dirk Kuyt Foundation Sporter van de maand’. Elke maand ondersteunen we een individuele sporter bij de aanschaf van materiaal voor zijn/haar sport. Jessica is een fanatieke en positieve doorzetter en werd door ons uitgekozen als ‘Sporter van de maand januari’.

Na een ski-ongeluk en vele operaties is Jessica rolstoelafhankelijk. Sport is voor haar altijd al heel belangrijk geweest. Ze tennist graag en is actief voor haar rolstoeltennisvereniging. Daarnaast zet ze zich met hart en ziel in voor kinderen met een beperking. Ze doet dat vanuit de gedachte waar het bij de Dirk Kuyt Foundation ook om draait: iedereen moet kunnen sporten.

Nieuwe uitdagingen gaat ze nog steeds graag aan. In juni gaat ze met het Helioheroes-team de Kaunertaler Gletscher op! Een klim van liefst 863 meter, die zich uitstrekt over een route van 20 kilometer! De Dirk Kuyt Foundation leverde een financiële bijdrage aan de handbike waarmee ze deze enorme uitdaging aangaat. Jessica, veel succes bij de HandbikeBattle!