Maart 2022

Sporter van de maand - Maart 2022

Brigitte van der Laan

Leeftijd: 47 jaar

Haar sporten: framerunnen, zwemmen, fitness en wandelen

Brigitte is creatief, sportief en energiek. Ze is moeder van vijf kinderen. In 2012 werd een hersentumor bij haar geconstateerd. De operatie die daarop volgde, heeft grote gevolgen gehad. Haar coördinatie en evenwicht zijn verstoord, haar zicht en gehoor zijn sterk verminderd en lopen is lastig. Na een lange revalidatieperiode heeft sport haar gebracht waar zij nu is, zo zegt ze zelf. Brigitte is, ondanks alles wat er op haar pad kwam, positief ingesteld.

Ze zwemt graag, doet aan aquaspinning, ze maakt heel wat kilometers op haar driewielfiets, ze gymt wekelijks met een gymgroep en ‘wandelt’ veel met haar loopfiets. Voor haar operatie werkte ze als lerares op een basisschool. Nu is ze met veel plezier klassenassistent. “Zo dicht mogelijk bij mijn oude ik komen”, dat is haar spreuk die haar elke dag nog motiveert.

De Dirk Kuyt Foundation leverde een bijdrage aan haar nieuwe framerunner. Brigitte verheugt zich erop om deel te nemen aan hardloopevenementen, samen met valide sporters. Wij wensen haar veel succes en plezier met de framerunner!

Fotograaf: Koen Wieringa