Juli 2021

Sporter van de maand - Juli 2021

Djoke van Marum

Leeftijd: 61 jaar

Haar sporten: Zitvolleybal, rolstoeltennis en triatlon

Met het Nederlands Dames Zitvolleybal Team ging Djoke vier keer naar de Paralympische Spelen: Athene, Peking, Londen en Rio. Ze won met haar team 1 zilveren en 1 bronzen Paralympische medaille. Ze speelde maar liefst 333 interlands. Ook speelde ze rolstoeltennis op hoog niveau. Ze bereikte de top 5 van het internationale rolstoeltennis. 

Ruim dertig jaar geleden kreeg zij na een operatie CRPS (Complex Regionaal Pijnsyndroom) aan haar rechter onderbeen. En later, als gevolg van een infuus, ook aan haar onderarm. Hierdoor draagt zij spalken en maakt zij vaak gebruik van een rolstoel. Djoke heeft een reële kijk op haar leven: naast de narigheid die haar beperking met zich meebracht, heeft het haar ook veel moois gegeven. Daarmee doelt ze op de vele sportieve hoogtepunten en de vele reizen over de hele wereld.

Djoke werkt bij een expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Daar geeft ze trainingen aan volwassenen met een visuele en verstandelijke beperking. In haar vrije tijd geeft ze regelmatig zitvolleybal clinics op scholen.

Sinds een paar jaar traint Djoke voor triatlons. Deze sportvrouw ontving van de Dirk Kuyt Foundation een Freewheel die speciaal is aangepast voor haar rolstoel. Djoke, we wensen je er veel plezier en succes mee bij de trainingen!